Hlavní obsah

Prezident Zeman zahájil nový školní rok na Akademii řemesel. Dostal ptačí budku

Prezident Miloš Zeman při zahájení školního roku.

 

Reklama

Začal nový školní rok, po dlouhé době ubylo prvňáčků, ale přibylo středoškoláků.

Článek

V mateřských, základních a středních školách začal nový školní rok. Vůbec poprvé do lavic základních škol usedlo zhruba 108 tisíc šesti a sedmiletých prvňáčků.

Jejich počet by podle odhadů Ministerstva školství měl poprvé po dlouhých letech poklesnout, a to asi o 9200. Po zhruba deseti letech naopak pravděpodobně o něco přibude středoškoláků (102 400).

Již tradičně se slavnostního zahájení školního roku zúčastní prezident Miloš Zeman, který si letos pro svou návštěvu vybral střední školu v hlavním městě. Navštívil Akademii řemesel Praha - Střední školu technickou. Ve videu nahoře se podívejte, jak jeho návštěva školy, při níž jako dárek dostal od učňů ptačí budku, vypadala. "Jménem všech ptáků v Lánech vám děkuju," glosoval prezident dar.

Stejně jako vždy bude školní rok přerušen volnými dny. Jako první přijdou podzimní prázdniny, které letos připadají na čtvrtek 26. a pátek 27. října. Státní svátek 28. října letos bude v sobotu, a školáci tak budou mít čtyři dny volna. První pololetí končí ve středu 31. ledna 2018, poslední den nadcházejícího školního roku připadá na pátek 29. června 2018.

Těsně před startem nového školního roku se i v souvislosti s přípravou státního rozpočtu na příští rok rozproudila debata o platech učitelů.

Reklama

Doporučované