Hlavní obsah

Princ Harry a Meghan oznámili narození dcery. Jmenuje se po královně

Foto: Profimedia.cz

Harry s Meghan v roce 2018.

Reklama

aktualizováno •

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu oznámili narození druhého potomka. Holčička přišla na svět v pátek v dopoledních hodinách.

Článek

Lilibet „Lili“ Diana Mountbatten-Windsor, tak zní jméno dcery prince Harryho a jeho ženy Meghan. Holčička byla pojmenována podle rodinné přezdívky pro úřadující britskou královnu, která je její prababičkou, druhé jméno obdržela na počest zesnulé matky prince, proslulé lady Diany.

Holčička se narodila v pátek v 11:40 v kalifornské nemocnici a matka i s dítětem jsou zdravé, stojí v prohlášení. S pátečním dnem tak dvouletý syn vévody a vévodkyně Archie „dostal“ mladší sestřičku.

„Dne 4. června jsme byli požehnáni příchodem naší dcery Lili. Je víc, než jsme si kdy dokázali představit, a zůstáváme vděční za lásku a modlitby, které jsme cítili z celého světa. Děkujeme vám za vaši neutuchající laskavost a podporu během této velmi výjimečné doby,“ vzkázal pár v oznámení.

Své pozice v královské rodině i povinností, které s úřadem souvisí, se dvojice vzdala v průběhu minulého roku. To, že se jakožto pracující členové královské rodiny již nevrátí, pak bylo oznámeno v únoru letošního roku. Pár se navíc z Velké Británie přestěhoval do Spojených států amerických.

Poslední měsíce britská média spekulují, jaké vztahy mezi nimi a královskou rodinou panují. Princ Harry však v show Jamese Cordena například prozradil, jak jeho babička královna Alžběta a nedávno zesnulý dědeček Philip udržovali s malým Archiem kontakt. Oba se naučili používat Zoom. Jen vévoda z Edinburghu měl svérázný způsob ukončování hovoru. Prostě jen zaklapl počítač.

Reklama

Související témata:

Doporučované