Hlavní obsah

Nově zveřejněné nahrávky princezny Diany odhalují to, co chtěla nechat tajné

Stanice Channel 4 odvysílala autentické nahrávky princezny DianyVideo: Reuters

 

Reklama

Britská stanice Channel 4 v neděli odvysílala dokument obsahující soukromé video princezny Diany s jejím poradcem při příležitosti 20 let od její smrti.

Článek

Nahrávky, které se dostaly na veřejnost poprvé při příležitosti dvacátého výročí od Dianiny smrti, přinášejí zajímavá fakta ze života první manželky prince Charlese. Diana v nich uvedla, že se před svatbou viděli jen třináctkrát.

Zpočátku jí prý dělalo dobře, že o ni jeví zájem nápadník starší o 12 let. Později začala ale intenzita slábnout. Uvedla také, že byla traumatizovaná, když jí Charles před svatbou odpověděl na otázku, jestli je zamilovaný, slovy „co je to vůbec láska”.

Charles k ní byl často velmi chladný. „Volal mi každý den a pak mě nekontaktoval několik týdnů. Ve svém dvoření nebyl příliš stálý,” stěžuje si Diana. Jeho počáteční chování se brzy promítlo i v sexuálním životě. „Jednou za tři týdny a pak to zhruba před šesti sedmi lety vyšumělo úplně,” řekla Diana, které je na záběru zhruba 31 až 32 let.

Podívejte se, jak se o princezně Dianě rozpovídali její synové

V novém dokumentu vypráví o Dianě i její synové.Video: Háta Sassmannová

Princezna dále hovořila o dlouholeté aféře svého bývalého manžela s Camillou Parkerovou Bowlesovou, se kterou se podle Diany dal znovu dohromady už rok po svatbě.

„Neposlouchám svoji hlavu, ale srdce. Dělám věci jinak, protože se nedívám do knihy pravidel,” řekla s tím, že ji dvořanky prince Charlese neměly rády.

Největší lásku Diana poznala až pár let po svatbě. V letech 1992 až 1993 v nahrávkách řekla: „Když mi bylo 24 nebo 25, tak jsem se hluboce zamilovala do jednoho muže, který pracoval v prostředí bezpečnosti, ale pak ho vyhodili z práce. Tři týdny poté zemřel při nehodě na motorce.”

Ačkoli nejmenovala, řeč byla o Barrym Manakeeovi. Policejní důstojník pracoval jako Dianin strážce asi rok v polovině osmdesátých let. V roce 1987 zemřel ve věku 39 let po nehodě na motorce. Stroj, který se srazil s autem, řídil jeho kamarád. Soudní lékař uvedl, že se jednalo o nehodu, tomu ale Diana nevěřila. Důkazy pro jinou verzi ale neexistují.

Video: Blízká kamarádka Diany nechce, aby byly zveřejněny soukromé nahrávky princezny

Blízká kamarádka Diany nechce, aby byly zveřejněny soukromé nahrávky princezny.

Reklama

Doporučované