Hlavní obsah

Projekt Digitální pohotovost by se mohl stát součástí běžné výuky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Projekt Digitální pohotovosti 4.0 by se mohl stát součástí běžné výuky. V době nouzového stavu pomohl školám při výuce na dálku.

Článek

Novinářům to dnes při návštěvě premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra průmyslu Karla Havlíčka (za ANO) v základní a mateřské škole v Teplicích nad Metují na Náchodsku řekl zakladatel projektu a učitel školy Tomáš Hamberger. Hlavním nástrojem vyučování na dálku v projektu jsou videokonferenční aplikace.

„Ministerstvo školství nemá jeden komunikační kanál se školami, viděli jsme platformy, které pan učitel používal, jsou zdarma a jsou skvělé pro vyučování. V rámci koronavirové krize měl projekt digitální pohotovosti, učil a zprostředkovával učitelům, jak při výuce v rámci krize učit děti,“ řekl novinářům Babiš.

Cílem projektu bylo nabídnout školám co nejjednodušší IT řešení, nevyžadující složité instalace a zakládání uživatelských účtů. Autoři proto zvolili jeden videokonferenční nástroj, který funguje na rozesílání odkazů. Projekt, který měl být původně lokální záležitostí, se postupně rozšířil do více než 300 škol po celé republice.

„Dnešní ukázkové vyučování jsme zaměřili na nové moderní digitální nástroje, které se používaly během výuky na dálku. Chtěli jsme ukázat také, jak by se mohly tyto technologie v budoucnu používat v rámci běžné školní prezenční docházky,“ řekl Hamberger.

Reklama

Doporučované