Hlavní obsah

Prokletí lídrů ČSSD. Hamáček se po 13 letech rozvádí

Foto: cssd.cz

Předseda ČSSD Jan Hamáček.

Reklama

Hamáček je tak třetím zvoleným lídrem sociální demokracie v řadě, kterému se během vykonávání této funkce rozpadlo manželství. Před ním to byli Bohuslav Sobotka a Jiří Paroubek.

Článek

Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček se po 13 letech manželství rozvádí. „Ano, mohu potvrdit, že jsme společně s manželkou požádali o rozvod,“ řekl serveru iDnes.cz.

S manželkou jsou na všech záležitostech domluveni, do jednání soudu ale nechce Hamáček nic komentovat. S manželkou Kamilou má syny Lukáše a Matyáše. Kvůli jejich věku ale požádal novináře o zdrženlivost.

Jednačtyřicetiletý Hamáček je od února 2018 předsedou ČSSD a od června stejného roku vicepremiérem a ministrem vnitra. Do Sněmovny byl poprvé zvolen v roce 2006, po celé funkční období 2013 až 2017 byl jejím předsedou.

Hamáček není zdaleka jediným vrcholným politikem, kterému se rozpadlo manželství. Stejně dopadli i další lídři ČSSD posledních let. Bohuslav Sobotka se se svojí ženou Olgou rozvedl v roce 2018. Jiří Paroubek se stihl rozvést hned dvakrát. Nejprve s manželkou Zuzanou, kterou v roce 2007 nahradila Petra. O deset let později se ale rozpadl i tento sňatek.

Rozvod pod dohledem veřejnosti zažil i bývalý předseda ODS Petr Nečas. Ten svoji manželku Radku opustil v roce 2013, kauza kolem tehdejší šéfky jeho kabinetu Jany Nagyové následně odhalila, že spolu mají blízký vztah. V září 2013 se vzali.

Reklama

Doporučované