Hlavní obsah

Průlomové svědectví v kauze Čapí hnízdo. Slonková a Kubík vypátrali zmizelého Babišova syna

Zvláštní vyšetřování: Průlomové svědectví v kauze Čapí hnízdo. Slonková a Kubík vypátrali zmizelého Babišova syna. Co řekl Andrej Babiš mladší?Video: Seznam Zprávy, Vít Klusák, Filip Remunda

 

Reklama

Dva roky se jej policie marně snaží najít a vyslechnout. Premiérův syn, klíčová postava kauzy Čapí hnízdo, v níž je za dotační podvod stíhán i předseda vlády, zmizel.

Článek

Reportéři Zvláštního vyšetřování Sabina Slonková a Jiří Kubík pětatřicetiletého Andreje Babiše mladšího vypátrali a vyzpovídali. Žije mimo území České republiky.

K případu Čapího hnízda jim poskytl vyjádření, které může mít zásadní dopad na trestní řízení. „Pozitivně si pamatuji, že jsem něco s Čapím hnízdem podepisoval. Nevěděl jsem vůbec, co podepisuji.“

Vzhledem k tomu, že obhajoba stíhaného premiéra Andreje Babiše v případu zneužití padesátimilionové dotace pro malé podnikatele stojí na tom, že Čapí hnízdo nepatřilo jemu a Agrofertu, ale jeho dětem, je juniorovo vyjádření velmi překvapivé.

Zásadní jsou ale i další juniorovy výroky. V rozhovoru s reportéry pořadu Zvláštní vyšetřování totiž mluví o tom, že po zahájení trestního stíhání jeho otec chtěl, aby „zmizel“, a on se tak nedobrovolně ocitl na Ruskem okupovaném Krymu.

Andrej Babiš mladší býval pilotem. Než se jeho otec v březnu 2016 rozhodl, že jeho jméno veřejně spojí s aférou Čapí hnízdo, byl neznámý člověk.

Kdo ho na Krym odvezl a kdo ho tam držel, říká Andrej Babiš junior v exkluzivní zpovědi v pořadu Zvláštní vyšetřování.

Pořad si můžete pustit v úvodním videu nebo na webu Televize Seznam – zde.

Poznámka: Ve videu mluví Andrej Babiš mladší o psychiatričce Ditě Protopopové a jejím manželovi Petrovi Protopopovi: „On i jeho manželka lhali o mém stavu. Tehdy jí volal z Krymu a říkal - promiňte za vulgarismy - říkal: 'Stav v píči!“ (Ve videoverzi rozhovoru je v titulcích uvedeno: „Jste v píči!“) Větu upravujeme po upozornění Andreje Babiše mladšího v roce 2021.

Reklama

Doporučované