Hlavní obsah

Ragbyové Six Nations ovládlo Irsko, Anglie nemohla najít herní pohodu, říká trenér Beneš

Rozhovor s Danielem Benešem.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ragbyový turnaj Six Nations ovládlo potřetí za posledních pět let Irsko. Suverénní krasojízdu Irů nezastavili v posledním zápase ani Angličané. Prestižní evropský turnaj hodnotil ve sportovním studiu Seznamu asistent trenéra české reprezentace Daniel Beneš.

Článek

Když Angličané vstupovali do pátého, posledního zápasu v rámci letošního Six Nations, věděli, že historicky první zisk zlatého hattricku už není možný, a že proti nim stojící Irové v ten večer budou slavit. Zaplněný londýnský svatostánek Twickenham s hořkostí sledoval korunovaci rivala, který si v předvečer svátku sv. Patrika nadělil ten nejhezčí dárek.

Angličtí ragbisté mohli Irům alespoň překazit tzv. grandslam, kdyby jim v posledním zápase uštědřili jejich první turnajovou porážku. Nic takového se ale nekonalo. Irové zvítězili 24:15 a turnajem prošli, jak se říká, bez ztráty květinky.

Zatímco Irsko má z evropských týmů největší šanci zkřížit cestu favoritům z Austrálie, Nového Zélandu či Jihoafrické republiky na světovém šampionátu v příštím roce, Anglie nemůže najít herní pohodu. Dvě výhry, tři porážky a předposlední místo na Six Nations. Na posledním mistrovství ani nepostoupila ze základní skupiny. Nadějí na lepší zítřky by mohl být kouč Eddie Jones, alespoň to si myslí jeden z trenérů české reprezentace Daniel Beneš.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:
Six Nations

Doporučované