Hlavní obsah

Ráno na Seznamu: Speciál k veřejnému loučení s Karlem Gottem

Ranní vysílání Televize Seznam Ráno na Seznamu – speciál k loučení s Karlem Gottem (11. 10. 2019)Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ranní vysílání Televize Seznam Ráno na Seznamu a speciál k loučení s Karlem Gottem.

Článek

7:00 – Zprávy

7:06, 7:35 – Vše o profesní dráze Karla Gotta pohledem hudebního publicisty Josefa Vlčka.

7:15 a průběžně – Živé vstupy z pietního místa na Žofíně

7:17 – Karel Gott a zprávy z webů Seznamu

7:17 – Infografika: Karel Gott v číslech

7:30 – Zprávy

7:40 – Známé osobnosti a jejich vzpomínky na první setkání s Karlem Gottem

7:45 – Karel Gott byl velmi oblíbený i za hranicemi Československa, později Česka. V roce 1968 reprezentoval Rakousko na hudební soutěži Eurovize, kterou sice nevyhrál, ale díky ní si ho zamilovaly v Německu a Rakousku miliony lidí. Uvedl to i Hans-Jörg Schmidt, německý novinář, který žije v České republice.

7:52 – Podle odborných odhadů nazpíval Karel Gott na celém světě až 3 tisíce písní. Velkou část i díky spolupráci se společností Supraphon, která byla zpěvákovým domovským vydavatelstvím. Firma tak přišla o svého dvorního umělce, jak prozradila v pořadu Byznys ředitelka Supraphonu Iva Milerová.

8:00 – Zprávy

8:05 – Krátce po Gottově skonu 1. října se objevily debaty o tom, jak by mělo vypadat veřejné rozloučení se zpěvákem a jestli by neměl mít státní pohřeb. Kdo na něj má nárok a nepatří tato pocta jen politikům? Odpovíme s historikem z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Karlem Šimou.

8:15 – Tohle jsem opravdu nečekal. Ano, to je přesně ta věta, která bývala jistotou Českých slavíků. Patřila Karlu Gottovi, který si v anketě popularity odnesl celkem 42 zlatých Slavíků, 5 stříbrných a 3 bronzové. Více než 20 let u toho byl i Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica, kterého přivítáme v Ránu na Seznamu.

8:20 – Z archivu: Karel Gott a písničce Ta pravá, jíž vyznal lásku manželce Ivaně Gottové

8:30 – Zprávy

Reklama

Doporučované