Hlavní obsah

Když první dáma mluví se švihákem. Startuje nový pořad s Pavlovou a Šteindlerem

Nový videocast Dáma a švihák startuje už v sobotu 28. října.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jak reaguje na to, když se hodnotí její oblečení? A které problémy chce ve své roli řešit? První dáma Eva Pavlová v novém videocastu vážně i odlehčeně otevírá témata, o kterých podle ní stojí za to mluvit.

Článek

Už v sobotu 28. října, symbolicky na den, kdy prezident Petr Pavel poprvé předá státní vyznamenání, uvedou Seznam Zprávy zcela nový pořad Dáma a švihák aneb Kávu, nebo čaj? Herec, režisér a moderátor Milan Šteindler v něm bude zpovídat první dámu Evu Pavlovou.

V prvním díle se Šteindler ptá například na to, jak se první dáma se svou rolí postupně sžívá. A jak sama přiznává, některé věci jí ani po několika měsících ve veřejném životě stále nejsou příjemné.

Dostanete se do kategorie příliš sledovaná osoba. Cokoliv si obleču, tak je komentováno a nevím, kdo se cítí příjemně v roli, když je komentován a sledován.
Eva Pavlová v prvním díle videocastu Dáma a švihák

Již v tomto díle ale Pavlová nastiňuje některé projekty, kterým se ve své funkci bude chtít věnovat. Trápí ji například nedostatek pediatrů, podporu chce poskytnout i speciálnímu projektu zaměřenému na mediaci mezi dětmi.

„Dospělí mediátoři jsou schopni vyškolit mediátory i z řad žáků vyšších ročníků základních škol. Tihle žáci jsou pak schopni řešit konflikty mezi dětmi i sami mezi sebou,“ popisuje Eva Pavlová. Víc postřehů i plánů choti prezidenta republiky si budete moci poslechnout v prvním díle, už teď si ale můžete pustit trailer v úvodu článku nebo se podívat na fotogalerii z natáčení.

+3

Příští díly videocastu budou věnovány dalším pro první dámu podstatným tématům, která bude otevírat exkluzivně v tomto videocastu. A diváci se kromě dvojice stálých účastníků rozhovorů mohou těšit i na hosty, například odborníky z praxe, které si moderátor s první dámou pozvou na přiblížení dané problematiky.

Proč se ale Seznam Zprávy vůbec rozhodly do tohoto netradičního formátu pustit?

„Rádi v obsahu experimentujeme. Snažíme se přicházet s formáty, které se na naší scéně objevují poprvé. Nabídka Milana Šteindlera, abychom exkluzivně vysílali pořad první dámy, nás oslovila i tím, že to není úkol snadný. Jednou z rolí nezávislého média je hledání neotřelých pohledů, které inspirují k debatám. Věřím, že se nám to společně podaří,“ uvádí k novému videocastu ředitel divize zpravodajství a rádií Jakub Unger.

Pravidelný pořad budete moci sledovat od 28. října jako video i poslouchat jako podcast, a to na Seznam Zprávách, platformě Podcasty.cz, SpotifyApple Podcasts či v dalších běžně dostupných podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované