Hlavní obsah

Ředitel plzeňského divadla si v něm poprvé zahraje v My Fair Lady

Foto: Getty Images

Plzeň.

Reklama

Jedním z lákadel příští divadelní sezony v Divadle J. K. Tyla v Plzni bude nastudování muzikálu My Fair Lady podle hry George Bernarda Shawa Pygmalion.

Článek

Poprvé za šest let v čele divadla vystoupí v jedné z rolí i jeho ředitel Martin Otava. Dosud se kromě řízení divadla věnoval v Plzni spíše režii oper. V roli otce květinářky Lízy Alfréda Doolitla nebude vystupovat pravidelně, ale jen mimořádně, například v silvestrovském představení, řekl Otava ČTK.

„Půjde o jednorázové nastudování. Nemám zájem se tady prezentovat jako herec nebo zpěvák, ale je to srdeční záležitost, je to takové splněné přání, vtípek, který si dáváme se souborem vzájemně jako dáreček,“ řekl Otava.

Ve světoznámém muzikálu o mladé květinářce Líze už Otava vystupoval. V Hudebním divadle Karlín, kde byl podle svých slov pět let sólistou mladokomikem, zpíval roli Freddyho. „Vzhledem k tomu, že uplynulo více než 30 let od těch momentů, přehrál jsem se na charakterní postavu. A to je otec mladé Lízy Doolitlové Alfréd Doolitle. Moc se na ten pokus těším, je to vzrušující a je to nádherné,“ řekl Otava, který se na jevišti objevuje jen občas při vítání diváků či uvádění koncertů.

Muzikál My Fair Lady v režii Marka Němce bude mít premiéru v listopadu. Původně mělo divadlo inscenaci uvést už v květnu. Kvůli koronavirovým opatřením a uzavření divadel se ale premiéra posunula na podzim. Kromě Otavy, který vystoupí jen ojediněle a většinu představení odehraje Radek Antonín Shejbal, se v muzikálu představí i vedoucí muzikálového souboru Lumír Olšovský. Ten dosud muzikály v Plzni jen režíroval, v My Fair Lady má jednu z titulních rolí profesora lingvistiky Henryho Higginse. Lízu bude hrát a zpívat Charlotte Režná.

Reklama

Doporučované