Hlavní obsah

Na západě Čech překonalo počasí rekordy, v Plzni bylo 35,5 stupně

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Tropické počasí dnes na západě Čech přepsalo několik dosavadních teplotních rekordů. Nejtepleji bylo v Plzni na stanicích Bolevec a Mikulka.

Článek

V Bolevci se vyšplhala rtuť teploměru na 35,5 stupně, což vyrovnalo dosavadní rekord z roku 2003. „Na Mikulce dnešních 34,6 stupně překonalo o dvě desetiny stupně sedm let starý teplotní rekord,“ řekl Ivo Bohmann z plzeňské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

I když i na dalších místech Plzeňského kraje se teploty vyšplhaly nad 30 stupňů, v Domažlicích například na 34,7 stupně, na překonání platných rekordů to nestačilo. Naopak v Karlovarském kraji je po dnešku několik nových rekordů řekl Bohmann. V Chebu bylo dnes 33,6 stupně, dosavadní rekord z roku 2003 byl 32,9 stupně. O víc než dva stupně překonaly dnešní teploty rekord také v Nejdku, kde bylo dnes 32,8 stupně, dosavadní rekord z roku 2018 byl 30,6 stupně.

Nový rekord pro 4. srpen má po dnešku také stanice na Klínovci, která naměřila 26,3 stupně, to bylo o devět desetin stupně víc než dosavadní rekord z roku 2018. Nové rekordy mají po dnešku také stanice Dyleň nebo Mariánské Lázně.

Reklama

Související témata:

Doporučované