Hlavní obsah

U Vlachova Březí začne stavba obchvatu za 267 milionů korun

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

U Vlachova Březí na Prachaticku začne na jaře stavba obchvatu města. Projekt za 267 milionů korun odvede dopravu z města na trase mezi Husincem a Volyní. Obchvat postaví Jihočeský kraj a Vlachovo Březí.

Článek

„Vybudováním obchvatu se občanům Vlachova Březí výrazně od dopravy uleví a zvýší se pohoda bydlení v tomto krásném městě. Celkem jistě se sníží i hladina hluku, kterým současná doprava obtěžuje,“ řekl náměstek jihočeského hejtmana pro finance Tomáš Hajdušek (ODS).

Obchvat bude měřit 1130 metrů, zčásti kolem něj povedou protihlukové stěny. V provozu by měl být od podzimu 2023. „Máme vydané pravomocné stavební povolení a během dvou let jsme také vykoupili za pomoci města Vlachovo Březí všechny pozemky pro stavbu. Majetkoprávní příprava stavby je tedy dokončena. Předpokládáme spolufinancování projektu z dotací Evropské unie,“ řekl Hajdušek.

V příštím roce budou stavbaři v kraji pracovat i na dalších obchvatech. V druhé polovině roku chce ŘSD začít stavět tranzit kolem Lišova a Štěpánovic, v létě by mělo dostavět obchvat Chýnova na Táborsku.

Reklama

Související témata:

Doporučované