Hlavní obsah

Na festivalu v Mikulově spolu zahrají kapela Už jsme doma a folklorní Hradišťan

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na hudebním festivalu MikuLOVE v Mikulově na Břeclavsku se letos na jednom pódiu výjimečně potkají alternativní rocková kapela Už jsme doma a soubor Hradišťan.

Článek

Podle organizátorů se tak propojí punková divokost a folklorní křehkost. Festival v areálu letního kina se letos koná 26. a 27. srpna. Nabídne 26 kapel převážně z české alternativní scény, ale také hosty ze Slovenska, Norska a Japonska. Program dnes ČTK za pořadatele poskytl Jiří Sedlák.

Hradišťan zahraje nově zaranžované písně Už jsme doma, rockeři zase zabrousí do folklorních vod. Aranží skladeb Už jsme doma se ujme primáš Hradišťanu Jiří Pavlica, skladby Hradišťanu upraví kapelník Už jsme doma Miroslav Wanek. V různých kombinacích se propojí i jednotliví hudebníci nebo sekce napříč oběma soubory, nakonec budou hrát všichni společně.

„Obě kapely spojuje několik aspektů – odvaha překračovat hranice, včetně těch svých vlastních, vysoká míra profesionality, láska k poezii, smysl pro melodičnost a silná citovost výpovědi,“ uvedl Wanek.

MikuLOVE navazuje dramaturgií a podtitulem Festival nepopulární hudby na dvacetiletou tradici přehlídky Eurotrialog, kterou do své smrti v roce 2019 pořádal v Mikulově hudebník a promotér Romek Hanzlík. O dramaturgii se nyní stará Wanek, pořadatelství převzali Hanzlíkovi kolegové Petr Pošvic a Radim Svatoň.

Festival dává prostor hudbě mimo hlavní proud i mladým talentům. Letos vystoupí například Michal Ambrož & Hudba Praha, Krásné nové stroje, Znouzectnost, Echt!, První hoře, Iritující pýchora nebo Čtvrt na smrt. Přesný program najdou zájemci na webu www.miku-love.cz.

Reklama

Doporučované