Hlavní obsah

Nemocnice Břeclav za 46 milionů opravila střechy, jež loni poškodily kroupy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Nemocnice Břeclav dokončila rekonstrukci střech, které loni poškodilo krupobití předcházející tornádu. Celkové náklady byly 46 milionů korun. Podle něj také do budov zatékalo, proto se maluje na všech odděleních.

Článek

V nemocnici bylo potřeba opravit všechny střechy o ploše 21 tisíc metrů čtverečních. „Kroupy proletěly až do izolace, proto do některých oddělení zateklo. Nejhorší to bylo v budově infekčního oddělení, které to odneslo nejvíce,“ uvedl ředitel nemocnice Petr Baťka.

Podle něj náklady 46 milionů pokrylo v částce 14,5 milionu korun pojištění a zbytek uhradil Jihomoravský kraj jako zřizovatel nemocnice. „Nikdo nečekal, že přes jižní Moravu projde tornádo. Pojistka na celý kraj byla 110 milionů, jedna z nejvyšších částek šla k nám. Nyní už je pojistka vyšší,“ řekl Baťka.

Nemocnici poškodilo krupobití s vichři, které předcházelo tornádu. Tornádo vzniklo poblíž Břeclavi loni poslední červnový čtvrtek a nejvíce poničilo obce Hrušky, Moravská Nová Ves, Mikulčice, Lužice a hodonínskou část Pánov. Vyžádalo si šest životů. Způsobilo škody v miliardách korun. Poničilo 1200 domů, z nichž asi 200 bylo nutné strhnout.

Reklama

Související témata:

Doporučované