Hlavní obsah

Šmoulí vesnice zaplní pavilon C na výstavišti v Brně. Otevře se 10. března

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Jde o repliku vesničky pohádkových postaviček, které nakreslil poprvé před 65 lety belgický ilustrátor Pierre Culliford zvaný Peyo a které se staly jedněmi z nejpopulárnějších dětských kreslených hrdinů až do současnosti.

Článek

Firma JVS Group nechá vesničku postavit na 3000 metrech čtverečních, součástí bude i zábavně-vzdělávací část s názvem Magický svět. Expozice bude otevřená od 10. března do 31. srpna, uvedla v tiskové zprávě Květa Havelková z pořádající společnosti.

Vrchol komiksové slávy zažívali Šmoulové už v 60. a 70. letech minulého století. Vznikl i animovaný seriál se 429 díly a před dvěma lety vznikl nový seriál, který používá nejmodernější technologie 3D animace. V Česku v 90. letech populární zpěváci nazpívali i několik hitů se šmoulí tematikou.

„Šmoulové představují fenomén nejen ve své rodné Belgii, ale i u nás. Proto věříme, že si náš nejnovější projekt užijí děti i dospělí. Domečky jsou v nadživotní velikosti, aby do nich pohodlně mohl vejít i dospělý člověk. Díky interaktivním prvkům pak budou mít návštěvníci pocit, že se sami stali šmouly,“ řekla Havelková. Část nazvaná Magický svět má děti inspirovat k ochraně životního prostředí. Návštěvníci se hravou formou dozvědí, jak pečovat nejen o šmoulí, ale především skutečný les. „Spolu se šmouly prožijí děti napínavé dobrodružství, ve kterém zvítězí nad zákeřným čarodějem Gargamelem a jeho kocourem Azralem a zachrání přírodu,“ doplnila Havelková.

Pořadatelé připravili i speciální vzdělávací program pro školy, který se zabývá ochranou přírody, klimatickou změnou či životem v českém lese.

V patře pavilonu bude také LEGO herna, dopravní hřiště, závody autíček či dráha pro retro kolečkové brusle. Vstupenky jsou k mání v síti Ticketstream. Pro jednoho stojí 400 korun, zdarma mohou jít děti do 80 centimetrů. Rodinné vstupné pro čtyři osoby je 1500, pro pět osob 1800 korun.

Reklama

Doporučované