Hlavní obsah

U dálničního sjezdu na Pohořelice vznikne areál se sklady a opravárenstvím

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

U dálničního sjezdu na Pohořelice na Brněnsku má koncem příštího roku začít stavba areálu, který poskytne zázemí firmám ze skupiny Zoši holding. Na sedmi hektarech dosud zemědělsky využívané půdy chce společnost postavit dvě haly.

Článek

Jedna hala bude sloužit jako sklad a druhá jako opravárenská hala pro kamiony a sklad zemědělských strojů, nářadí a náhradních dílů, vyplývá z dokumentu na informačním portálu EIA. Holding totiž podniká v kamionové dopravě a také v zemědělství, pěstuje především zeleninu a polní plodiny.

Areál bude připojený na silnici druhé třídy, která spojuje dálnici s Pohořelicemi. Obě haly zaberou plochu zhruba 25 tisíc metrů čtverečních a poskytnou tak nutné zázemí pro firmu, jejíž sídlo je v nedalekých Nových Bránicích. Podle plánu by chtěl mít podnik stavbu hotovou v roce 2024. Její součástí má být i veřejná čerpací stanice. V areálu by mělo pracovat 150 lidí.

Firma Zoši agro obhospodařuje 450 hektarů orné půdy a je jedním z větších českých pěstitelů zeleniny, kterou dodává i do obchodních řetězců. Loni její výnosy činily 218 milionů korun a podařilo se je udržet na úrovni předchozího roku i přes to, že se kvůli tehdy nastupující pandemii covidu potýkala s nedostatkem pracovní síly a nějaký čas s nemožností přivézt sezonní pracovníky z východní či jihovýchodní Evropy. Stejně tak se dařilo i sesterské firmě Zoši trans, jejíž výnosy z tuzemské i mezinárodní nákladní a kamionové dopravy činily 235 milionů korun, vyplývá z výročních zpráv ve Sbírce listin.

Reklama

Související témata:

Doporučované