Hlavní obsah

Vinaři získali na soutěži ve Francii čtyři velké zlaté a 13 zlatých medailí

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Vinaři z České republiky získali na mezinárodní soutěži Vinalies Internationales v Paříži čtyři velké zlaté, 13 zlatých a 14 stříbrných medailí. Soutěž v hlavním městě Francie byla první velkou vinařskou soutěží v letošním roce.

Článek

Největší úspěch zaznamenal Znovín Znojmo, který získal dvě velké zlaté a dvě zlaté medaile. V tiskové zprávě o tom informoval Vinařský fond, který účast vinařů z Česka na zahraničních soutěžích finančně podporuje.

Vinaři z Moravy i Čech do soutěže přihlásili 88 vín, která se utkala s 3 000 konkurenty ze 30 zemí světa. Hodnotila je odborná porota složená ze 130 světových expertů. Velkou zlatou medaili má z Paříže také vinařství Volařík, které k ní přidalo jednu zlatou medaili, a vinařství Kolby, které spolu s velkou zlatou získalo také jednu stříbrnou medaili.

„Vinalies Internationales patří k nejprestižnějším světovým soutěžím a je to takový Grand Slam mezi mezinárodními vinařskými soutěžemi. Velkou hodnotu uděleným medailím dodává zejména striktní profesionální organizace hodnocení, obsazení komisí zejména z řad enologů a také vyšší bodové limity pro udělování medailí, kdy pro velkou zlatou musí víno získat 93 ze 100 bodů a pro zlatou 89 bodů,“ konstatoval Pavel Krška z Národního vinařského centra, který byl mezi hodnotiteli soutěže.

Vinalies Internationales pořádá Francouzská unie enologů pod záštitou Mezinárodní organizace pro révu a víno (O.I.V.) a je součástí Světové federace významných mezinárodních soutěží vín a destilátů (VINOFED).

Reklama

Doporučované