Hlavní obsah

Karlovarský kraj dotacemi podpoří techniku pro úpravu lyžařských areálů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovarský kraj letos poprvé podpoří dotacemi nákup strojů pro úpravu zimních areálů. Chce tak pomoci správcům lyžařských areálů a běžeckých tras opravit nebo nakoupit novou techniku.

Článek

V letošním roce na obnovu techniky vyčlenil pět milionů korun, žádostí se sešlo za 3,8 milionu korun, z toho 2,8 milionu půjde na nákup nové techniky a milion korun na její opravy, řekl ČTK uvolněný člen krajského zastupitelstva Pavel čekan (Místní).

„Je možné z toho nakupovat jak sněžné rolby, sněžné skútry nebo čtyřkolky, které jsou vybavené, aby mohly vytvářet lyžařskou stopu. A je možné z toho nakupovat i vybavení ke sněžným rolbám a skútrům. Žádat mohou jak tělovýchovné jednoty, sportovní kluby, tak i města a obce, kde jsou ideální podmínky pro lyžování,“ uvedl Čekan.

Důvodem pro vyhlášení dotačního programu je podpora zachování a zkvalitnění standardní údržby a budování lyžařských běžeckých tras a zimních pěších tras v Karlovarském kraji a jejich dalšího rozvoje. Podle Čekana program vznikl i z podnětu přímo těch, kdo se o lyžařské stopy a areály starají. Díky tomu kraj získal základní přehled o stavu techniky, která se na údržbě podílí a rozhodl se přispět na jeho modernizaci a obnovu. Podle Čekana se s programem předběžně počítá i v příštím roce, poté by už mohla být základní techniky vyměněna.

Z krajského dotačního programu mohou žadatelé získat například až 2,5 milionu korun na novou rolbu nebo dva miliony korun na zánovní, u sněžného skútru nebo čtyřkolky kraj může přispět až 300.000 korunami nebo 370 000 korunami na skútr nebo čtyřkolky s vybavením pro úpravu stop. Podmínkou je, že podíl žadatele musí být nejméně 25 procent celkových nákladů.

Reklama

Doporučované