Hlavní obsah

Klicperovo divadlo uvedlo první letošní premiéru, komedii Doma, jsem zlato!

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Klicperovo divadlo v Hradci Králové v sobotu na hlavní scéně uvedlo odloženou premiéru komedie britské dramatičky Laury Wadeové Doma, jsem zlato! v režii Jana Holce.

Článek

Jde o první premiéru Klicperova divadla v kalendářním roce 2022. Původně se měla konat 19. února, ale kvůli nemoci byla odložena. Premiéra se neuskutečnila ani v náhradním termínu 26. února.

Autorka se ve hře zabývá postavením mužů a žen v moderní společnosti, ale i touhou dnešního člověka opustit složitý svět plný stresu a zmatků. „Pomocí vtipných dialogů, skvěle napsaných postav a výbušných situací rafinovaně reflektuje celou sérii palčivých problémů, které nás v přetechnizované a informacemi přesycené době trápí,“ řekl mluvčí divadla Martin Sedláček.

Ústřední postavou hry je Judy, mladá žena, která chce být dokonalou manželkou v dokonalém domově. Ztvárnila ji herečka Lucie Andělová. V roli manžela Judy, realitního makléře Johnnyho, se divákům představil Jakub Tvrdík. Druhý partnerský pár a přátele Judy a Johnnyho ztvárnili Natálie Holíková a Michal Lurie. Tuto čtveřici doplnila Judyina excentrická a nonkonformní matka Sylvie v podání Martiny Novákové a Johnnyho nadřízená z realitní kanceláře Alex, kterou hraje Michala Gatialová.

Hudby se ujal David Hlaváč, choreografie Michal Necpál a rej komických situací, zpěvu a tance se odehraje ve scéně Jána Tereby, kterou doplňují kostýmy výtvarnice Heleny Tavelové, uvedlo divadlo.

Reklama

Doporučované