Hlavní obsah

Říčky v Orlických horách zahájí sezonu, Černá hora v Krkonoších rozšíří lyžování

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Královéhradeckém kraji se ve středu rozšíří možnosti lyžování. Středisko Říčky v Orlických horách zahájí zimní sezonu. V provozu bude od 08:00 šestisedačková lanovka, půjčovna, servis a úschovna.

Článek

Krkonošské středisko Černá hora u Janských Lázní dnes spustí šestisedačkovou lanovku Hofmanky a lyžování rozšíří o další sjezdovku. Na Černé hoře začala sezona v pátek 3. prosince jako na prvním místě v Královéhradeckém kraji.

V Říčkách budou mít lyžaři k dispozici červenou sjezdovku s asi 70 centimetry sněhu. „V provozu bude také modrá sjezdovka s 30 centimetry přírodního sněhu. Černá sjezdovka je pro veškerý provoz uzavřena, bude zde probíhat výroba technického sněhu. Otevření černé sjezdovky plánujeme v pátek,“ uvedli vlekaři z Říček.

Na Černé hoře se bude ode dneška lyžovat na více než pěti kilometrech sjezdovek. Kromě nově spuštěné lanovky Hofmanky budou v provozu kabinová lanovka na Černou horu a vleky Anděl a Sport 1.

Od soboty 4. prosince je v denním provozu také krkonošský areál SKIMU Malá Úpa. V Orlických horách jako první sezonu v sobotu zahájil areál Šerlišský Mlýn.

V pátek 10. prosince by měla začít sezona v největším českém zimním středisku Špindlerův Mlýn. V pátek se také začne lyžovat v Peci pod Sněžkou a v Mladých Bukách u Trutnova.

Reklama

Doporučované