Hlavní obsah

V Trutnově končí první fáze sběru dat k chystané úpravě sídliště Zelená Louka

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Trutnově končí první fáze sběru dat v průzkumu veřejnosti k revitalizaci největšího sídliště ve městě Zelená Louka.

Článek

Lidé mohou své podněty k plánované úpravě veřejných prostranství na sídlišti uvádět na webu do neděle 17. dubna, poté bude sběr dat pomocí mapy ukončen. ČTK o tom dnes informovala mluvčí radnice Michaela Dědková. První etapa průzkumu začala letos v březnu, další fáze, přímo v terénu, se uskuteční na přelomu května a června.

„Získaná data poslouží jako podklady pro architektonicko-urbanistickou studii,“ uvedla Dědková.

Radnice chce před chystanou revitalizací sídliště Zelená Louka v městské části Horní Staré Město zmapovat užívání veřejného prostranství sídliště, nalézt jak problémová, tak funkční místa a určit možnosti. Cena zakázky na průzkum mezi obyvateli sídliště je 232 500 korun. Sídliště vznikalo v 70. a 80. letech minulého století a má zhruba 6300 obyvatel.

Průzkum je rozdělen do tří částí. V první se lidé mohou vyjádřit, co je v daném místě trápí nebo co by změnili. Druhá fáze počítá s terénním průzkumem na sídlišti a třetí zapojí obyvatele přes dotazník, který bude k dispozici v on-line i tištěné podobě a bude distribuován informačními kanály města.

S výsledky průzkumu chce trutnovská radnice seznámit obyvatele města nejpozději na konci letošního roku. Úpravy veřejných prostranství na sídlišti by se podle radnice měly dělat postupně v následujících letech a mohly by se týkat zelených ploch, mobiliáře, dětských hřišť, rozšíření parkovacích míst, úprav chodníků nebo odpočinkových zón. „Cílem je proměnit veřejná prostranství tak, aby co nejvíce vyhovovala potřebám místních obyvatel,“ uvedla Dědková.

Třicetitisícový Trutnov je po krajském Hradci Králové druhým nejlidnatějším městem v Královéhradeckém kraji.

Reklama

Doporučované