Hlavní obsah

Městské farmářské trhy začnou v Liberci příští týden

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Po zimní přestávce začnou příští týden v Liberci poblíž radnice městské farmářské trhy. Stejně jako v loňském roce budou i letos každý týden až do konce podzimu ve středu a čtvrtek.

Článek

V sortimentu se zřejmě objeví novinky, řekl ČTK Ondřej Červinka, který má organizování městských trhů na starost.

„Pravděpodobně budeme mít nějaké nové prodejce, jsme s nimi v jednání. Co se týče sortimentu, tak tady možná budou nově makronky originálně vyráběné v Liberci. Budeme mít pravděpodobně i nové mléčné výrobky a podobně,“ uvedl Červinka.

Stánků na prostranství mezi radnicí a obchodním centrem Plaza bude při trzích od deseti do 20, záležet bude na zájmu prodejců. Na středeční zahájení se jich zatím nahlásilo 11. Nabízet budou uzeniny, zeleninu, ovoce, koření, med, pečivo, květiny, čaje, a například i produkty dovezené z Mexika.

Zahájení trhů v polovině března je v Liberci už tradicí. V předchozích dvou letech ale začínaly kvůli koronavirovým opatřením až v dubnu. „Jinak to bývalo vždy kolem začátku jara,“ řekl Červinka. Stejně jako v předchozích letech i letos budou součástí trhů o některých nedělích takzvané speciály, tedy tematicky zaměřené trhy s doprovodným programem. „Určitě budeme dělat jahodový trh, dýňovou neděli, pivní festival i svatomartinský trh,“ dodal Červinka.

Reklama

Doporučované