Hlavní obsah

Na průtahu Libercem přibude další omezení, tunel čeká údržba

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na průtahu Libercem na silnici 35 přibude od začátku června další omezení. Tunel čeká pravidelná týdenní údržba a doprava pro oba směry bude vždy svedena do jednoho tubusu.

Článek

Průtah Libercem se dvěma pruhy v každém směru je nejzatíženějším silničním úsekem v Libereckém kraji a denně po něm podle posledního sčítání projede více než 51 tisíc automobilů.

Mezi 1. a 4. červnem bude zcela uzavřen tubus ve směru na Děčín a od 5. do 8. června v opačném směru, tedy na Prahu. „Bude provedeno čištění a mytí betonových konstrukcí tunelu, u kterých vlivem výfukových zplodin dochází ke korozi. Očistou projde také kanalizace, dojde také k údržbě osvětlení a opravám výtluků na silnici,“ uvedl krajský náměstek pro dopravu Jan Sviták (Starostové pro Liberecký kraj).

Doprava přes průtah Libercem je omezena už od poloviny března, kdy začala rekonstrukce dvou mostů za 377 milionů korun. Provoz zhruba na 1,5 kilometru dlouhém úseku je svedený na polovinu silnice. Auta jezdí ve dvou zúžených provizorních pruzích směrem na Turnov a jedním pruhem ve směru na Děčín. Kvůli stavbě nemohou řidiči ze směru od Turnova odbočit na I/14 na Jablonec a není možné ani najet ze silnice I/14 od Jablonce na průtah směrem na Děčín. Uzavřený je i sjezd z I/14 k liberecké Home Credit Areně. Rekonstrukce mostů potrvá do října příštího roku.

Reklama

Související témata:

Doporučované