Hlavní obsah

Dopravu na křižovatce Rudné a Lidické ulice v Ostravě omezí výměna semaforů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Dopravu na vytížené křižovatce Rudné a Lidické ulice v Ostravě-Vítkovicích omezí od začátku dubna výměna celého systému semaforů. Přijde zhruba na šest milionů korun a potrvá až do června.

Článek

Přibližně šest týdnů tam místo semaforů budou dopravu řídit policisté. ČTK to dnes sdělila mluvčí společnosti Ostravské komunikace Eva Kijonková.

Firma křižovatku vybaví novým systémem, který umožní reagovat na reálný stav dopravy. „Kromě toho sledujeme i energetické úspory. Původní zařízení je z roku 1998, což už je vzhledem k současné technice opravdu hluboká historie, nynější systémy jsou chytřejší i efektivnější z pohledu nákladů na jejich chod,“ uvedl ředitel Ostravských komunikací Daniel Lyčka.

Podnik nechá vyměnit veškeré kabeláže, stožáry, návěstidla, stožárové svorkovnice a řadiče. „Řadič bude mít moderní technologii pro preferenci vozidel integrovaného záchranného systému a městské hromadné dopravy. Současně dojde k výměně tzv. koordinačního kabelu vedoucího k nejbližšímu systému světelné signalizace v koordinovaném dopravním tahu,“ uvedla Kijonková.

I když celá výměna potrvá delší dobu, semafory budou vypnuté pouze na šest týdnů. „Režimové opatření na Rudné by mělo zahrnovat omezení v jízdních pruzích na určený čas a pouze v době stavění stožárů, jinak bude instalováno upozornění na práce mimo vozovku,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Doporučované