Hlavní obsah

Na okraji Slavkova se má stavět obchodně-průmyslová zóna s 15 budovami

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V jihovýchodním cípu Slavkova u Brna má koncem příštího roku začít stavba obchodně-průmyslové zóny. Na téměř šesti hektarech má stát 15 budov, které budou sloužit obchodům a službám.

Článek

Budovy budou fungovat jako skladiště či prostor pro lehkou výrobu a část mají zaujímat i kancelářské prostory. Vyplývá to z dokumentu na Informačním portálu EIA. Hotovo by mělo být začátkem roku 2025. Dosud se plochy pro budoucí výstavbu využívají k pěstování jako orná půda.

Výstavba naváže na již existující průmyslovou zónu mezi Bučovickou ulicí a obchvatem města. Nové budovy budou zaujímat rozlohu více než jednoho hektaru, na třech hektarech má být vysazena zeleň a zbytek mají zaujímat chodníky, silnice a parkoviště. Za projektem stojí firma Cihelna Slavkov a slavkovský podnikatel Petr Matuštík.

Jaké firmy budou v areálu působit, není zatím zřejmé, protože se s potenciálními zájemci teprve jedná. Předpokládá se, že v areálu bude místo pro 340 zaměstnanců. Parkování zde bude pro 290 aut a předpokládá se, že denně sem přijede téměř 100 nákladních aut a 1100 osobních aut. Areál bude napojený na Bučovickou ulici.

Reklama

Doporučované