Hlavní obsah

Na ostravském festivalu Beats for Love vystoupí držitel ceny Grammy David Guetta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Jde o největší hvězdu v historii hudební přehlídky, která bude letos podesáté, řekl dnes ČTK za pořadatele Matyáš Ožana. Festival bude v Dolních Vítkovicích od 3. do 6. července.

Článek

Getta je držitel dvou cen Grammy. Pochází z Francie a proslul především svými houslovými hity. „O Davida Guettu se snažíme dlouhodobě a jsme moc rádi, že to vyšlo zrovna na jubilejní ročník. Jednání byla opravdu složitá a náročná a s jeho vystoupením je spojena i spousta produkční práce jak nyní, tak na festivalu, protože technické podmínky odpovídají velikosti jeho jména,“ dodal ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Šestapadesátiletý Guetta je rodák z Paříže, který se na scéně elektronické taneční hudby pohybuje 40 let. „Není tedy žádná kometa, ale spíše stálice představující kvalitu a nadčasovost. Za tuto dlouhou dobu spolupracoval s takovými jmény jako Fergie, Rihanna, Nicki Minaj, Sia, Akon, The Black Eyed Peas, Kelly Rowland či Snoop Dogg. Jeho dlouhodobé úspěchy pak korunují dvě ceny Grammy z celkem 13 nominací, ocenění American Music Awards nebo čtyři prvenství v celosvětové anketě TOP 100 DJs,“ doplnil Ožana.

Kromě Guetty na festivalu vystoupí další DJ a seskupení se svými živými tanečními sety. Mezi nově zveřejněná jména patří například britský hudební tandem Chase & Status, který uvede show na hlavním pódiu. Na stejném pódiu se představí tandem Hybrid Minds z Anglie. Podruhé se na ostravském festivalu představí ukrajinská DJ Miss K8.

Už dříve pořadatelé oznámili, že jednou z hlavních hvězd bude německý DJ a producent Boris Brejcha, DJ Lost Frequencies či britská zpěvačka Becky Hillová.

Čtyřdenní festival Beats for Love je podle pořadatelů největším festivalem elektronické taneční hudby ve střední Evropě. Koná se v ostravských Dolních Vítkovicích, kde ho loni v součtu navštívilo zhruba 150 000 lidí.

Reklama

Doporučované