Hlavní obsah

První dvě letošní miminka v Moravskoslezském kraji se narodila v 0:56

Foto: Tomsickova Tatyana, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

První letošní miminka v Moravskoslezském kraji jsou dvě. Dvě maminky je přivedly na svět dnes 56 minut po půlnoci v ostravské fakultní nemocnici.

Článek

„Dvěma maminkám se narodili dva kluci. Přes čtyři kilogramy vážící Matyáš a téměř tříkilogramový Vojtěch,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

První letošní holčička na svět přišla v Novém Jičíně. V Nemocnici Agel se narodila ve dvě hodiny a 27 minut. „Jde o první miminko této maminky. Laura při narození měřila 49 centimetrů a vážila 3,4 kilogramu,“ dodal mluvčí nemocnice Adam Knesl.

Agel provozuje i porodnici v Ostravě Vítkovicích. Tam se jako první letos narodil ve 03:09 Matyáš. „Chlapeček se narodil mamince z Ostravy. Doma jej čeká už jeden sourozenec. Vážil přesně čtyři kilogramy a měřil 51 centimetrů,“ uvedl mluvčí.

V havířovské nemocnici se jako první dnes narodil Daniel, a to ve dvě hodiny a 33 minut. „Váží necelé tři kilogramy a měří 50 centimetrů,“ řekla mluvčí nemocnice Irma Kaňová.

Deset minut před čtvrtou hodinou ranní se narodila holčička ve frýdecko-místecké porodnici. Váží 3,6 kilogramu a měří 51 centimetrů. Téměř o půl hodiny později se narodilo první dítě v karvinské porodnici. Jaromír Damian z Bohumína váží bezmála tři kilogramy a měří 46 centimetrů. Až krátce před 10:00 přišlo na svět první dítě v Městské nemocnici Ostrava.

V porodnicích v Opavě, Krnově a Třinci na první letošní miminka zatím čekají.

Reklama

Související témata:

Doporučované