Hlavní obsah

Sibinský v Opavě vystaví velkoformátové digitální tisky s motivy přírody

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Své velkoformátové digitální tisky s motivy přírody bude ve Sloupové síni opavského Domu umění vystavovat výtvarník Jiří Sibinský. Výstava Postřehy z krajiny bude k vidění od 27. ledna do počátku března.

Článek

„Sibinský je jedním z nejvýraznějších umělců Ostravska. Zájemcům nabídneme jeho velkoformátové digitální tisky s motivem přírody. Grafiky zobrazují například fascinující světla na vodní hladině, obrazy leknínů, stíny stromů, průhledy k obloze, náznaky horizontů i biomorfní tvary ve fantastické, až snové vizi,“ uvedl dramaturg Opavské kulturní organizace Dominik Beneš.

Sibinský pochází z Václavovic, narodil se v roce 1947. Studoval na Střední průmyslové škole stavební v Ostravě obor propagační výtvarnictví a vystavuje od roku 1976. Vystavoval samostatně a v kolektivních expozicích v tuzemsku i zahraničí.

„Svůj zájem vedle malby soustřeďuje na grafiku a sochařskou tvorbu. Vytvořil kašnu ve Frýdku-Místku, památník Emila Zátopka v Kopřivnici, plastiku na budově Komerční banky v Ostravě, plastiku určenou pro bývalý hřbitov ve Frýdku-Místku a další,“ řekla mluvčí Opavské kulturní organizace Petra Špornová.

V grafice začínal u linorytu a přes sítotisk došel k litografii. Na velkoformátových digitálních tiscích se objevují motivy z jeho rybářských toulek, odrazy světla na vodní hladině a další detaily přírody. J

Reklama

Související témata:

Doporučované