Hlavní obsah

Stavba cyklostezky, která spojí Opavu a Malé Hoštice, začne tento měsíc

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

První část cyklostezky, která má propojit Opavu a její městskou část Malé Hoštice, se začne stavět tento měsíc. Náklady na výstavbu tohoto zhruba dvoukilometrového úseku budou kolem čtyř milionů korun.

Článek

Nová trasa má dostat cyklisty a chodce z frekventované silnice 1/56 spojující Opavu a Hlučín.

První etapa povede z Malých Hoštic k sídlišti Kateřinky. „Vybudování společné trasy přispěje k větší bezpečnosti pro cyklisty a chodce,“ řekl opavský primátor Tomáš Navrátil. Podle něj by mohlo otevření cyklostezky snížit i počet aut vjíždějících do města. „Jsem přesvědčen, že mnozí z těch, kteří dnes jezdí do Opavy autem, ho nechají doma a vydají se do města na kole,“ řekl primátor.

Starostka Malých Hoštic Miroslava Konečná doplnila, že vedení opavské části o novou cyklostezku usilovalo delší dobu. „Zaplatili jsme 135 tisíc korun za projektovou dokumentaci a částkou 250 tisíc korun se budeme podílet na samotné stavbě. Pokud půjde vše podle plánu, mohla by být cyklostezka v provozu už v srpnu,“ řekla starostka. Současně věří v rychlou realizaci i druhé etapy, která by měla trasu v budoucnu prodloužit více k centru Opavy. Na tuto stavbu město získalo územní rozhodnutí a nyní se pracuje na vydání stavebního povolení.

Reklama

Související témata:

Doporučované