Hlavní obsah

V moravskoslezské části Beskyd se vleky rozjely ve třech střediscích

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V moravskoslezské části Beskyd se v neděli vleky rozjely ve třech lyžařských střediscích. Po areálu v Bílé, který byl v provozu už minulý víkend, se dalo lyžovat i v Mezivodí a v areálu Ski Park Gruň.

Článek

Návštěvnost v areálech byla průměrná. V Beskydech je momentálně okolo 20 centimetrů sněhu. Trochu ho ubylo v minulých dnech vinou deště. Situace se má ale zlepšit. Už v noci na pondělí se v Beskydech očekává sněžení.

V sobotu začala lyžařská sezona v Mezivodí a na Gruni. „Povedlo se nám vleky rozjet. Hlavně díky mrazům v několika minulých dnech, kdy jsme mohli zasněžovat,“ řekl výkonný ředitel areálu Ski Park Gruň Kemal Rušitovič.

Dodal, že momentálně je u nich v provozu jedna sjezdovka a sedačková lanovka. „V provozu budeme v pondělí a úterý po celý den. Ve středu do 12:00,“ řekl. V následujících dnech bude areál uzavřený. „Budeme zasněžovat. Otevřeme zase až na Štěpána. Pak pojedeme nonstop až do března. Doufáme,“ doplnil.

V Mezivodí, kde se dnes lyžovalo také poprvé, leží na sjezdovce 30 až 60 centimetrů převážně technického sněhu. Podobná situace je i v Bílé na Frýdecko-Místecku. Tam je v provozu jižní část areálu a část severní.

Reklama

Související témata:

Doporučované