Hlavní obsah

V Ostravě uspořádali cyklosbírku pro uprchlé ukrajinské rodiny

Foto: bestserk, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Dárci už věnovali několik desítek kol, koloběžek či odrážedel pro nejmenší děti. Sbírku pro uprchlíky žijící v Ostravě inicioval Kulturně sportovní spolek Elegant, který zajišťuje i prvotní servis dopravních prostředků.

Článek

V Ostravě uspořádali cyklosbírku pro uprchlé ukrajinské rodiny. „Dárci již do sbírky věnovali několik desítek těchto dopravních prostředků, spolek Elegant následně zajistil základní servis, případně opravy a distribuci ke konkrétním rodinám, které o ně projevily zájem. Takto již do rodin putovalo zhruba 80 kol, koloběžek a odrážedel,“ uvedla za organizátory Hana Honkyšová.

Podle ní má sbírka velký ohlas a naplňuje svůj hlavní cíl. „Tím je umožnit uprchlíkům, kteří u nás našli útočiště, aktivně trávit volný čas. A mnohým dětem usnadnila přepravu do školy. Děti si užívají radost z pohybu, která jim pomáhá překonat nelehké období,“ řekla.

Dodala, že zájem o kola je stále velký, proto spolek shání další možné dárce. Nejvíce jsou žádána kola pro děti od osmi do 13 let. Více informací zájemci najdou na webových stránkách spolku elegantspolek.cz v sekci Cyklosbírka.

Reklama

Doporučované