Hlavní obsah

Z Nového Jičína přes Kopřivnici do Beskyd začne jezdit autobus pro lyžaře

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Z Nového Jičína přes Příbor, Kopřivnici a Frenštát pod Radhoštěm do Beskyd bude od února jezdit autobus pro lyžaře. Města se na tom dohodla po úspěšném provozu autobusu pro cyklisty.

Článek

Skibus bude jezdit o víkendech a svátcích a cestující dopraví do lyžařského střediska na Bílé nebo na běžkařské trasy v okolí Bumbálky a Horní Bečvy.

Linka bude jezdit po stejné trase jako cyklobus, ale v jiné časy. „Bílá je jedno z největších středisek v Beskydech, kde ovšem bývá při vysoké návštěvnosti problém s parkováním, proto věříme, že občané našich měst tuto alternativu rádi využijí. Protože staví také na několika výchozích místech zimních turistických tras, bude zajímavá i pro běžkaře, případně pro pěší,“ uvedl novojičínský místostarosta Ondřej Syrovátka (Zelení).

O náklady na provoz linky se poměrně podělí všechna zúčastněná města podle počtu obyvatel. Například Nový Jičín za tříměsíční provoz zaplatí 33 tisíc korun, Kopřivnice 31 tisíc korun.

„Rozšířený provoz bude testovací a na základě zájmu rozhodneme, jakým způsobem bude zajištěn v následujících obdobích. O cyklobus byl opravdu velký zájem, proto doufáme, že i nové spoje si mezi obyvateli Kopřivnice najdou své příznivce,“ uvedl Richard Petr z kopřivnického odboru rozvoje města.

Syrovátka uvedl, že pokud bude linka úspěšná, příští zimu začne jezdit už od prosince. „Linka bude v provozu až do dubna, kdy ji budou využívat spíše pěší turisté, a v květnu na ni opět naváže cyklobus, který bude jezdit až do konce září,“ sdělila mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

Linka bude vyjíždět z Nového Jičína v 07:55 ze zastávky Palackého, ČSAD a v 08:00 z Autobusového nádraží. Pojede přes Příbor, Kopřivnici, Frenštát do Trojanovic (Na Pinduli), Rožnova pod Radhoštěm, na Horní Bečvu, Třeštík, Bumbálku a Bílou. Zpět z Bílé vyjede v 15:10 a do Nového Jičína přijede v 17:00.

Reklama

Doporučované