Hlavní obsah

Kaufland investoval 1,7 miliardy korun do rozšíření distribučního centra v Olomou

Foto: Kaufland

Ilustrační foto.

Reklama

Společnost Kaufland ČR, která v Česku provozuje síť hypermarketů, investovala 1,7 miliardy korun do rozšíření svého distribučního centra v okrajové části Olomouce. Nový sklad zprovoznila loni v listopadu.

Článek

Vejde se do něj 23 500 palet, celková kapacita distribučního centra v Olomouci tak stoupla přibližně o třetinu. Kaufland v České republice provozuje dvě distribuční centra, a to v Modleticích u Prahy a v Olomouci.

„Nová výstavba nám pomůže zvýšit absolutní skladovou kapacitu, přinese větší efektivitu vyskladnění a výrazně zlepší ergonomie pro zaměstnance,“ sdělil vedoucí logistiky Kaufland ČR Juraj Bendík.

Stavba nové skladové haly v Olomouci začala v lednu 2020 a byl v ní instalován plně automatizovaný zakládací systém Hochregal. Automatické nakladače ve skladu převáží například minerální vody, mléka a piva. „Hochregal přinese lepší pracovní podmínky pro zaměstnance, práci ušetří hlavně řidičům vysokozdvižných vozíků. O práci ale rozhodně nepřijdou, protože těchto zaměstnanců je dlouhodobě nedostatek. Naopak. V konečném důsledku díky naší strategii zajistíme u nás v Olomouci práci více lidem,“ podotkl Bendík. V distribučním areálu v Olomouci také začala stavba skladu malých dílů s kapacitou do 10 000 palet. Je vhodný pro skladování drobnějšího zboží, které nezaplní celé palety.

Kaufland ze dvou skladových areálů v Česku zásobuje 137 svých prodejen. Ve dvojici distribučních center pracuje více než 900 zaměstnanců. V Modleticích je v závěrečné fázi stavba nového skladu pro ovoce a zeleninu. Jeho zprovoznění je plánováno na letošní květen. Spolu s modernizací areálu v Olomouci se celková investice pohybuje kolem 2,7 miliardy korun.

Společnost Kaufland Česká republika je součástí německé obchodní skupiny Schwarz. Na český trh vstoupila v roce 1998 a nyní provozuje 137 prodejen, dvě logistická centra a vlastní masozávod. V České republice zaměstnává více než 23 500 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované