Hlavní obsah

Koupaliště v Olomouckém kraji se brzy otevřou, většina zdražila vstupné

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Koupaliště v Olomouckém kraji finišují v těchto dnech s přípravami, řada z nich se chystá otevřít závěrem tohoto týdne. Návštěvníky čekají novinky, zároveň si ale za vstupné připlatí.

Článek

Provozovatelé cenu zvedli kvůli zvýšeným nákladům včetně cen energií. V pátek se chystá otevřít své brány například prostějovský akvapark Koupelky či Bratrušovské koupaliště v Šumperku. Od soboty by již mělo být otevřené také koupaliště v přerovské místní části Penčice či ve Šternberku, zjistila ČTK.

Bratrušovské koupaliště letos zvedne cenu celodenního vstupného o deset korun, z 90 na 100 korun pro dospělého. Návštěvníci se mohou těšit na novou vodní atrakci a novou skluzavku v brouzdališti pro nejmenší. Obejít se však musejí bez toboganu. Jeho plastové koryto, které bylo po dvacetiletém provozu na hranici životnosti, muselo být loni odstraněno a zůstala zde pouze ocelová nosná konstrukce. „Vstup na věž jsme zabezpečili a zamezili možnému pádu do dojezdového bazénku pomocí dřevěných zábran. Otázkou pořízení nového toboganu se chceme v budoucnu zabývat,“ uvedl předseda správní rady Podniků města Šumperka Petr Hasala.

V pátek by se měl poprvé otevřít také prostějovský Aquapark Koupelky. „Z důvodu enormního nárůstu cen energií jsme byli nuceni, tak jako ostatní provozovatelé, zvýšit cenu o 15 až 20 procent. Více jsme zvýhodnili předplacené vstupy a rovněž nákup vstupenek on-line. Do akvaparku jsme pořídili dvě nové vzduchové trampolíny, které budou pro návštěvníky akvaparku zdarma, tak jako všechny ostatní atrakce v areálu,“ řekl ČTK jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša.

O deset korun se zvedlo vstupné na penčickém koupališti, dospělí tam letos zaplatí 70 korun, děti 60 korun. Koupaliště se tento rok otevře podstatně dříve. „Koupaliště v Penčicích letos zahajuje sezonu v sobotu 3. června, zatím ale pouze o víkendech. V závislosti na počasí bude v sobotu a v neděli otevřeno od 9:30 do 19:00. O prázdninách už bude koupaliště fungovat každý den,“ řekla ČTK mluvčí radnice Lenka Chalupová. Před otevřením bylo nutné zrenovovat dešťové svody, stínicí plachtu a keramickou dlažbu na nuda terase. „Zhruba 200 000 korun investovala společnost Sportoviště Přerov do bufetu, který má nový bojler, opravilo se výdejní okénko, vyměnily stoly. Úpravami prošel i hlavní bazén, na obnovu jeho nátěru bylo použito 220 kilogramů barvy, opraveny byly také keramické obklady,“ dodala mluvčí.

Koupaliště ve Šternberku se otevře rovněž tuto sobotu. „Jsme připraveni a nachystáni. Vstupné se zvedlo o deset korun, pro dospělé je celodenní vstupné 90 korun, permanentka na deset vstupů je 690 korun,“ řekl ČTK správce koupaliště Josef Šuťák.

Reklama

Doporučované