Hlavní obsah

V Šumperku se chystá druhý ročník festivalu Špek na vzduchu, zabere Pavlínin dvůr

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

V Šumperku se v červnu chystá druhý ročník hudebního festivalu Špek na vzduchu, návštěvníky láká na známé tváře i místní kapely. Přehlídka se uskuteční v Pavlínině dvoře, kde vyrostu dvě hudební scény.

Článek

„Hlavní hvězdou bude brněnská kapela Poletíme?,“ informovala mluvčí pořádajícího šumperského domu kultury Michaela Horáková. Špek na vzduchu vznikl během pandemie, je pokračováním festivalu Špek.

„Letošní ročník festivalu navazuje na ten loňský, kdy si dramaturgie dala jednoznačný cíl - zaměřit se na ty umělce, kteří kultivují i baví lidi s neobyčejným zápalem, pro které je kontakt s publikem stále důležitý a ani velká popularita nebo úspěšnost na sociálních sítích neutlumuje jejich zájem setkávat se s diváky a posluchači napřímo,“ uvedl dramaturg Domu kultury Šumperk Ondřej Procházka.

V programu festivalu se tak mohou letos návštěvníci těšit na kapelu Poletíme?, Th!s s Vojtou Kotkem, Trochu klidu, Minami a Light & Love, doplnil Procházka. Snahou produkce šumperského domu kultury je postupně krok za krokem budovat letní festival, který se bude odlišovat od jiných letních akcí v regionu. „Chceme nabízet zajímavý program a dávat šanci místním kapelám. Účinkující se budou střídat na dvou pódiích. Budeme rádi, když nám zázemí pomohou vytvářet místní restauratéři a kavárníci a budeme doufat, že lidé se na Špek na vzduchu budou každý rok vracet díky skvělé atmosféře,“ doplnila jednatelka kulturního domu Hana Písková.

Festival Špek na vzduchu je naplánován v prostorách Pavlínina dvora na 24. června. Do konce března mohou zájemci využít zvýhodněné vstupenky, k dostání jsou v pokladně Domu kultury Šumperk.

Festival navazuje na dlouholetou tradici festivalu Špek, který se předloni v souvislosti s koronavirovými opatřeními přeměnil na Špek na vzduchu. Původním smyslem festivalu bylo nabídnout to nejlepší od tvůrců z regionu, slavných rodáků nebo osobností, které mají k Šumperku a k Olomouckému kraji úzký vztah.

Reklama

Související témata:

Doporučované