Hlavní obsah

Chrudim chce dát opravit lávku pro pěší a cyklisty v Moravské ulici

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Chrudim chce dát opravit lávku pro pěší a cyklisty v Moravské ulici, která vede přes frekventovaný městský okruh. Podle posudku není v dobrém stavu, podobná lávka z předpjatého betonu se v minulosti zřítila v Praze v Troji.

Článek

Opravu by potřeboval ve městě i most v Malecké ulici, další lávku přes řeku na Jungmannově nábřeží město nechalo před lety zbourat a dodnes ji novou nenahradilo.

„Půjde o generální opravu lávky v Moravské ulici. Až sejmeme všechno zakrytování, uvidíme, v jakém stavu je nosná konstrukce, možná půjde celá k zemi,“ uvedl místostarosta Aleš Nunvář (Piráti). Zatím radnice podle projektu předpokládá, že oprava lávky vyjde asi na 10,7 milionu korun, stavět by se mělo začít na jaře a práce by měly skončit v dubnu příštího roku.

Radnice bude muset časem také opravit most v Malecké ulici, na němž je snížená nosnost. Městská doprava proto jezdí jinou, delší trasou.

Kvůli rozvalení části nábřežní zdi u řeky Chrudimky na Jungmannově nábřeží Chrudim nechala před lety preventivně odstranit tamní lávku. Město již má stavební povolení na výstavbu nové, vše ale komplikují spory s firmou Cetin o to, kdo zaplatí přeložení kabelů telekomunikačních sítí. „Máme ve městě lávky, které potřebujeme opravit urgentněji. Navíc po obou stranách jsou mosty, které mohu lidé využít,“ řekl Nunvář.

Reklama

Doporučované