Hlavní obsah

Knihovna plzeňské univerzity vyhlásila sbírku knih pro matky s dětmi v tísni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Photomann7, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Knihovna Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) vyhlásila sbírku knih pro matky s dětmi v tísni. Stovky publikací zamíří v březnu do plzeňského Domova sv. Zdislavy.

Článek

Darovat je mohou po celý únor studenti a zaměstnanci univerzity i široká veřejnost. Akci Daruj knihu pořádá ZČU posedmé k Mezinárodnímu dni darování knihy 14. února, řekl ČTK mluvčí vysoké školy Pavel Korelus.

„Nové knihy a knihy v dobrém stavu lze přinášet do poboček Univerzitní knihovny ZČU v kampusu na Borských polích, v sadech Pětatřicátníků 16, v Sedláčkově 31, Klatovské 51 i v Chebu v Hradební ulici 22,“ uvedl. Darované knihy by měly být takové, jaké by si sami dárci rádi přečetli pro ukrácení dlouhé chvíle. „Letos opět využijeme literaturu všech žánrů, jak pro starší čtenáře, tak pro děti a mládež,“ řekla ředitelka knihovny Miloslava Faitová. Pro plzeňskou psychiatrickou kliniku loni ZČU vybrala téměř 2500 svazků, nejvíce v historii sbírky.

V roce 2022 se konala ve prospěch neziskové organizace Blízký soused, před roční koronavirovou pauzou putovaly v roce 2020 vybrané svazky do věznice v Plzni na Borech, o rok dříve do domovů pro seniory SeneCura SeniorCentrum Plzeň a Baculus - Domov poklidného stáří Vejprnice, v roce 2018 do plzeňské základní a mateřské školy pro zrakově postižené a v prvním ročníku v roce 2017 na lůžková oddělení a LDN v plzeňské nemocnici Privamed a do fakultní nemocnice.

Domovu sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni předá knihovna ZČU vybrané knihy v březnu, dodal mluvčí.

Reklama

Doporučované