Hlavní obsah

Praha plánuje postavit 300 bytů a základní školu v Horních Počernicích

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Pražská developerská společnost (PDS) pro hlavní město připraví výstavbu asi 300 bytů na městských pozemcích v Horních Počernicích. Novinářům to dnes po jednání městské rady řekla náměstkyně primátora Alexandra Udženija (ODS).

Článek

V Horních Počernicích, které leží na východním okraji Prahy, plánuje metropole postavit také školu pro zhruba 540 dětí.

„Chtěli bychom, aby tam vzniklo zhruba 300 jednotek městského dostupného nájemního bydlení,“ řekla Udženija. PDS má proto pro hlavní město v Praze 20 připravit projektovou dokumentaci k výstavbě asi 300 bytů, a to mezi ulicemi K Odpočinku, Bořetická, Tlustého a K Berance.

„Pomáháme, aby se tvořilo bydlení tam, kde si to občané přejí,“ řekla Udženija. Podle ní by se mohlo začít stavět mezi lety 2025 až 2030. Předpokládané náklady na výstavbu bytů jsou podle dokumentů zhruba 2,3 miliardy korun.

Ve stejné lokalitě dále PDS připraví výstavbu základní školy, o kterou je podle náměstkyně velký zájem. Škola má pojmout zhruba 540 dětí a předpokládané náklady jsou 503,5 milionu korun.

Role PDS má být v tom, že připraví projekty na městských pozemcích a bude je mít na starosti po celou dobu schvalovacích procesů až k územnímu rozhodnutí a stavebnímu povolení. Stavět se bude postupně a po etapách.

Reklama

Doporučované