Hlavní obsah

Pražská zoo na podporu zahrad na Ukrajině prodává charitativní vstupenky

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Zájemci mohou přispět na podporu chovatelských zařízení na Ukrajině nákupem takzvané charitativní vstupenky, jejíž prodej zahájila pražská zoologická zahrada.

Článek

Veškerý výtěžek z fiktivních vstupenek poputuje na sbírku na podporu ukrajinských zoo, kterou trojská zoo vypsala spolu s Unií českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO). ČTK to dnes sdělili zástupci pražské zoologické zahrady.

„Z vybraných peněz pak opět pořídíme potřebná krmiva, materiál a technologie pro ukrajinské zoo. První transport pomoci jsme vypravili již v pondělí a další bude brzy následovat,“ uvedl ředitel zoologické zahrady v české metropoli Miroslav Bobek.

Charitativní vstupenky mohou lidé koupit za 100 korun, 500 korun, 1000 korun nebo 2000 korun na webu zoo. Jako poděkování za nákup obdrží kupující banner s obrázkem lva. Ten má upomínat na odvahu, s níž Ukrajinci bojují proti ruské přesile, jak je uvedeno na webové stránce projektu. Banner mohou lidé vystavit například na sociálních sítích, čímž pomohou se šířením povědomí o sbírce, doplnila zoo.

Na podporu chovatelských zařízení na Ukrajině putuje i výtěžek z benefičních prohlídek vybraných expozic s chovateli. Zájemci se budou moci podívat například do expozic Darwinův kráter, Rákosův pavilon nebo Údolí slonů. Prohlídky, z nichž první se uskuteční v pátek, budou trvat asi hodinu a jedné prohlídky se bude účastnit maximálně deset lidí. Vstupenky stojí 1000 korun a jsou dostupné na webu zahrady.

Na sbírku s názvem „Pomáháme jim přežít“, jejíž podúčet je určený na podporu ukrajinských zoo, mohou zájemci přispívat i libovolnými částkami. Sbírka má číslo účtu 43-6804660247/0100 a do zprávy pro příjemce je třeba uvést „Ukrajina“.

Z veřejné sbírky „Pomáháme jim přežít“, kterou podle Bobka podporují všechny členské organizace UCSZOO, byla zatím ukrajinským chovatelům zvířat z Česka zaslaná pomoc za 165.000 korun v podobě krmiva a dalších veterinárních potřeb.

Reklama

Doporučované