Hlavní obsah

Strážníci v Praze-Libuši mají novou služebnu i se školící místností

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Strážníci v Praze-Libuši mají novou služebnu. V budově je operační středisko, školící místnost i zázemí pro odpočinek včetně kuchyňky. Stavba je vybavena systémem, který spoří energie.

Článek

Na služebně bude sloužit pět strážníků a jejich počet se od ledna zvýší na 13. Náklady byly zhruba 14,83 milionu korun a radnici na ni dal peníze magistrát. Městskou policii zřizuje hlavní město a zaměstnává zhruba dvě tisícovky lidí.

„Historicky zde stával rodinný dům, který sloužil jako služebna městské policie, ale podmínky pro strážníky byly nevyhovující. Rozhodli jsme se pro zbourání a postavení nové služebny. Chtěli jsme budovu, která splní nejvyšší nároky na činnost strážníků městské policie a současně budova zapadne do rázu místa, kde se nachází,“ sdělil starosta Libuše Jiří Koubek (TOP 09).

Hlavní budova má sedlovou střechou odpovídající charakteru okolí a vedlejší nižší přístavba má zase ekologickou zelenou střechu. Služebna kromě operačního střediska zahrnuje v podkroví zázemí pro odpočinek a občerstvení včetně kuchyně a nechybí ani školící místnost. „Objekt je vybaven vzduchotechnikou, klimatizací a z důvodu úspory energií některé podkrovní místnosti jako toalety mají světlovody,“ dodal starosta.

Městská policie zaměstnává zhruba 2100 lidí. Její rozpočet se pohybuje kolem dvou miliard korun ročně. Městská policie se dlouhodobě potýká s nedostatkem strážníků. V uplynulých letech proto změnila náborovou politiku a zavedla řadu benefitů. Pro zájemce o práci u městské policie má její vedení například příspěvek na dopravu, bydlení nebo stravu a zvýšilo rizikový příplatek.

Reklama

Doporučované