Hlavní obsah

V Holešovicích v Praze 7 vznikne nový park na břehu Vltavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V parku U Vody, který bude umístěn mezi holešovickým přístavem a mostem Barikádníků, vznikne mimo jiné posezení, vstupy do vody, posilovací stroje či venkovní studovna, informovali dnes na místě zástupci městské části.

Článek

Parkem budou také vést dvě stezky, které realizuje Technická správa komunikací (TSK). Radnici bude výstavba parku stát zhruba 46,5 milionu korun, hotovo má být v první polovině příštího roku.

Podle starosty Prahy 7 Jana Čižinského (Praha Sobě) měli lidé místo spojené spíše s odtahovým parkovištěm, které zde v minulosti bývalo, než s místem pro příjemné trávení času. „Celý prostor jsme vyčistili a nevzhledné betonové plochy nahradila tráva,“ řekl. Dodal, že po dokončení úprav již obyvatelé Holešovic nebudou muset dělat výpravy za zelení na Letnou či na Štvanici.

V parku budou vytvořena například místa k posezení s výhledem na řeku, cesty s přístupem k vodě nebo také takzvaný smyslový chodník, po kterém se lidé budou moci projít naboso po různých typech povrchů.

„Na základě podnětů od občanů jsme se v projektu zaměřili na obnovené i zcela nové vstupy do vody i vodní prvky přímo v parku, zájem byl také o prostory pro sousedská setkávání, jako je komunitní zahrada či společné ohniště,“ uvedla místostarostka Lenka Burgerová (Praha Sobě). „Zachovány budou rovněž stopy minulosti v podobě industriálních prvků, jako jsou v prostoru ponechané koleje,“ dodala.

Kromě parkových cest budou prostorem vést také dvě stezky, které připravuje TSK. Trasa pro pěší a cyklisty vedená napříč parkem tak bude navazovat na již otevřenou stezku na nábřeží mezi Trojským mostem a mostem Barikádníků.

Na přípravách projektu nového parku se podíleli občané městské části, rozhodli například o názvu park U Vody.

Reklama

Doporučované