Hlavní obsah

V Berouně a Králově Dvoře začne oprava dalšího úseku Plzeňské ulice

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Berouně a sousedním Králově Dvoře začne oprava dalšího úseku frekventované Plzeňské ulice, která vede podél dálnice D5 a je součástí průtahu oběma městy.

Článek

Práce budou zahrnovat i rekonstrukci Jungmannovy ulice v Králově Dvoře. Akce je naplánována do prosince příštího roku, řidiči musejí počítat s dopravními omezeními, informovala dnes ČTK mluvčí Králova Dvora Romana Šimková. Projekt je společnou investicí Středočeského kraje a obou měst, cena stavby je podle dřívějších informací 146 milionů korun.

S prvními omezeními se motoristé zřejmě setkají koncem února, kdy chce firma Strabag zahájit první etapu. Součástí prací má být i prodloužení chodníku do Zahořan a výstavba dvou nových kruhových objezdů, a to na křižovatce Na Knížecí a na začátku Zahořan. „Rekonstrukce Plzeňské a Jungmannovy ulice je rozsáhlým projektem, který si vyžádá velkou toleranci a trpělivost obyvatel Králova Dvora i motoristů z okolních obcí,“ uvedl starosta Králova Dvora Petr Vychodil (ODS).

První etapa bude rozdělena na dvě části. První začne výstavbou kanalizace mezi mostem u domu s pečovatelskou službou, lokalitou Na Knížecí a následně Jungmannovou ulicí. V této fázi bude křižovatka Na Knížecí a ulice Plzeňská částečně uzavřena, kyvadlový provoz budou řídit semafory. Objízdná trasa pro nákladní vozidla nad šest tun povede po dálnici D5. Pro motorová vozidla do šesti tun a autobusy jedoucí ve směru od Zahořan bude objízdná trasa přes Tři Vršky, ulicemi Okrajová, Na Máchovně a Košťálkova, protože Na Knížecí nepůjde odbočit vlevo. Z tohoto důvodu budou zrušeny autobusové zastávky Králův Dvůr, Jungmannova ulice a Králův Dvůr, škola. Za autobusovou zastávku Králův Dvůr, škola bude zřízena náhradní zastávka před křižovatkou u Zahořan. Vozidla do 3,5 tuny budou moci projíždět ulicí Pod Hájem.

V druhé části první etapy, která by měla začít koncem března, bude přemístěna autobusová zastávka Na Knížecí ve směru na Beroun. Koncem března pravděpodobně začne i druhá etapa a stavební práce se přesunou také do Jungmannovy ulice, která se uzavře od křižovatky Na Knížecí k Základní škole Králův Dvůr. Provoz vozidel do šesti tun bude v ulici Plzeňská nadále řídit světelná signalizace.

Oprava ulic v Králově Dvoře byla původně plánována na rok 2018, ale poté byla odložena. Důvodem byla souběžná rekonstrukce dálnice D5, kraj se obával dopravního kolapsu. V Berouně se již v minulých letech opravoval úsek od prodejny Billa v Koněpruské ulici do Králova Dvora.

Reklama

Doporučované