Hlavní obsah

V Berouně by měl vzniknout nový kruhový objezd pod D5 v Koněpruské ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Berouně by měl vzniknout nový kruhový objezd pod dálnicí D5 v Koněpruské ulici. Předpokládané náklady jsou 167 milionů korun, stavět se má v letech 2024 až 2026.

Článek

Krajští radní dnes schválili projektový záměr, hejtmansví chce na akci získat dotace z národních i unijních zdrojů, informoval dnes ČTK mluvčí kraje David Šíma.

Na objezd u sjezdu z dálnice na 18. kilometru by se měl napojit i obchvat nedalekého Králova Dvora. Součástí akce bude také vybudování mostu přes říčku Litavku.

Radní pro silniční dopravu Karel Bendl (ODS) připomněl, že jde o komunikaci, která je silně vytížená. Sbíhají se tam dopravní proudy z D5, na dálnici i ze širokého okolí Berouna. „Cílem je zvýšení bezpečnosti a zklidnění provozu v dané lokalitě, zlepšení nevyhovujícího stavebně technického stavu a zajištění bezproblémového průjezdu osobních i nákladních automobilů,“ uvedl Bendl.

Součástí projektu jsou také přeložky inženýrských sítí, výstavba provizorních komunikací kvůli zajištění obslužnosti vlakového a autobusového nádraží, odvodnění celého úseku a instalace dopravního značení.

Reklama

Doporučované