Hlavní obsah

V mladoboleslavských Dubcích postaví developer zhruba 100 bytů a polikliniku

Foto: Conker Living

Ilustrační foto.

Reklama

V mladoboleslavské čtvrti Dubce přibude zhruba do tří let poliklinika s lékárnou a 100 nových bytů. Je to poslední část Mladé Boleslavi, kde je podle územního plánu ještě možné stavět.

Článek

Loni prodal developer v Dubcích 45 nových bytů. „Byly pryč během pěti měsíců od zveřejnění. Studie a projekty na další nové byty se budou kompletovat v dohledné době,“ uvedl jednatel developerské společnosti Developer mb Martin Žák. Další byty navážou na již postavené, kromě toho zde vzniknou řadové domky v prostoru bývalého zahradnictví. Křižovatka ulic Pražské a Mileny Hážové by se podle Žáka měla kvůli zlepšení dopravní situace přebudovat na kruhový objezd, počítá se i s kancelářskými plochami k pronájmu, posilovnou a restaurací.

Nová poliklinika, jejíž náklady odhaduje Žák do 40 milionů korun, by měla nabízet i takové lékařské ambulantní služby, kterých je ve městě nedostatek. „Oslovujeme různé specialisty, zájem už projevili někteří lékaři z Boleslavi,“ řekl Žák. V Mladé Boleslavi jsou kromě nemocnice a Pírkova sanatoria ještě dvě polikliniky. Součástí nové polikliniky bude i lékárna.

V Dubcích koupil pozemky pro budoucí výstavbu bytů i magistrát. „Zatím to není aktuální, ale do budoucna tam výstavbu dalších bytů určitě plánujeme,“ řekla ČTK mluvčí města Šárka Charousková. Poptávka po bytech v Mladé Boleslavi, kde žije téměř 44.400 obyvatel, je podle ní stále vysoká. „Poslední větší bytová výstavba byla právě v této části města kolem Pírkova sanatoria, směrem na Jemníky,“ doplnila Charousková.

Reklama

Související témata:

Doporučované