Hlavní obsah

Na silnici mezi Mostem a Bílinou se zvýší povolená rychlost

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na silnici mezi Mostem a Bílinou se od listopadu zvýší povolená rychlost. V úseku silnice I/13 od OBI v Mostě po Liběšice budou moci motoristé jet až 110 kilometrů v hodině namísto současných devadesáti.

Článek

Rychleji by se mohlo v budoucnu jezdit na celé podkrušnohorské magistrále z Chomutova až do Teplic. ČTK to řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Dana Zikešová.

Se zvýšením rychlosti zhruba na desetikilometrovém úseku souhlasila policie. V místech, kde kolem silnice chybělo, už je doplněné oplocení. „Instalace oplocení je již hotova, následovat bude instalace ocelových a betonových svodidel a clon proti oslnění a změna svislého dopravního značení,“ uvedla mluvčí. Instalované oplocení stálo zhruba 20 milionů, plánované úpravy dopravního značení a svodidel vycházejí na 55 milionů korun.

Na úseky Chomutov - Most a Bílina - Teplice nyní odborníci zpracovávají studii proveditelnosti. „Z této studie budou patrné jak možnosti, tak i finanční náklady případných potřebných úprav,“ uvedla mluvčí.

Silnice I/13 propojuje města a průmyslové aglomerace pod Krušnými horami. Z velké části je čtyřproudá. Zácpy vznikají v Bílině, kde komunikace prochází městem. Projet kilometrový úsek s několika kruhovými objezdy ve špičce trvá i půl hodiny.

Schválená už je stavba čtyřpruhového tunelu pod Bílinou. „V současné době probíhají činnosti, které budou sloužit jako podklad k dokumentaci ke zjišťovacímu řízení o vlivu stavby na životní prostředí. Biologický průzkum je hotový, nyní probíhá hydrotechnické posouzení lokality, máme hotový projekt podrobného inženýrsko-geologického průzkumu a blížíme se k zahájení veřejné zakázky na jeho realizaci,“ uvedla Zikešová. Letos v dubnu bude zpracována dokumentace pro oznámení záměru a poté ŘSD podá žádost na Krajský úřad Ústeckého kraje, který ve zjišťovacím řízení rozhodne, jestli záměr stavby bude posuzován v procesu EIA.

Reklama

Doporučované