Hlavní obsah

Saunu na Klíši v Ústí zřejmě čeká změna, investice bude do deseti milionů

Foto: Pixabay.com

Sauna. (Ilustrační foto).

Reklama

Saunu v Plaveckém areálu Klíše v Ústí nad Labem zřejmě čeká velká změna. V sauně lidem chybí ochlazovací bazének a navíc je nevyhovující i vstup, sauna je v suterénu budovy.

Článek

Při rekonstrukci haly před šesti lety vznikly projekční chyby. Uvedl to Tomáš Vohryzka, ředitel Městských služeb, jež mají plovárnu na starost. Podle něj lidem chybí ochlazovací bazének a navíc je nevyhovující i vstup, sauna je v suterénu budovy. Náklady Vohryzka odhaduje na osm až deset milionů korun, s realizací by chtěl začít v létě.

„Nevyhovuje podle mě hygienickým podmínkám. Je tam společná šatna, nedá se tam provádět provoz pro muže a pro ženy. Chybí tam ochlazovací bazének, chybí tam občerstvení. Nejsou tam sprchy a zázemí pro osobní hygienu, respektive toto zázemí pro osobní hygienu je společné pro ochlazování, což je v moderních wellness centrech a saunových provozech výjimka a nevyhovující,“ uvedl ředitel. Míní, že se saunový provoz významně nepovedl.

Příspěvková organizace města dala vypracovat studii a zahájila komunikaci s projektanty, kteří se na saunové a bazénové provozy specializují. Nově by tak sauna měla mít společné převlékárny s fitness centrem a také by z ní měl být přístup k bufetu. Jednou z Vohryzkových vizí je doplnění sauny o páru či venkovní relaxační místnost. Záležet podle něj bude hlavně na zřizovateli, kterým je město.

Práce by mohly začít v létě a hotové by měly být koncem září či října, řekl Vohryzka.

Opravy se chystají i v Městský lázních. Bazén, který loni prošel velkou opravou, je nutné ještě staticky zajistit. „Je potřeba k tomu přistoupit, aby do budoucna budova Městských lázní byla v pořádku. Řešíme také zatékaní a tyhle věci by se měly opravit,“ doplnil ředitel.

Nedávno byl v lázních spuštěn provoz vířivky, kterou může veřejnost využít také v době, kdy mají plavecký bazén pronajmutý například školy. „Veřejnost měla menší prostor, chtěli jsme je sem dostat,“ řekl Vohryzka a dodal, že vířivku je možné si i s bazénem zarezervovat.

Reklama

Související témata:

Doporučované