Hlavní obsah

Na Vysočině je otevřených pět sjezdovek, tři ukončí sezonu o víkendu

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na Vysočině je pořád v provozu pět lyžařských sjezdovek. O víkendu ukončí sezonu Harusův kopec, Fajtův kopec a Křemešník. Pokračovat i v dalším týdnu chtějí už jen skiareály u Jihlavy - Šacberk a Čeřínek.

Článek

Pro běžkaře jsou ve vyhrazených hodinách pořád přístupné uměle zasněžené sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny. Na víkend by měl být znovu upravený běžkařský okruh v jihlavském Českém mlýně, který měří půl kilometru. „Jak se teploty přes noc vrátí k nule, tak bychom chtěli stav vylepšit,“ řekl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko. V nejbližších dnech by na Vysočině podle meteorologů mohlo v noci mrznout, ale denní teploty by měly stoupat i k deseti stupňům Celsia.

„My jedeme pořád v plném provozu až do konce týdne,“ řekl Vladimír Cháb ze sjezdovky Čeřínek. V dalším týdnu se na Čeřínku bude lyžovat asi už jen odpoledne. Sněhová vrstva na svahu měří 30 až 80 centimetrů, další technický sníh pro úpravu sjezdovky má podle Chába tento skiareál ještě v zásobě na hromadách.

S lyžováním v příštím týdnu počítá také provozovatel sjezdovky Šacberk Pavel Havlíček. Uvedl, že na sjezdovce tam je ještě 40 až 50 centimetrů technického sněhu.

Před týdnem ještě na Vysočině fungovalo sedm sjezdovek, v neděli ukončily sezonu areály v Novém Jimramově a v Lukách nad Jihlavou.

Tento víkend se budou lyžaři loučit se zimou v Novém Městě na Moravě. Na sjezdovce Harusův kopec bude v sobotu Rej masek, začne dvě hodiny po poledni. „Nevím, jestli ještě v neděli pojedeme, svah je podmočený,“ řekl správce Karel Klapač. Ve Vysočina Areně bude v neděli karnevalové „poslední mazání“ se soutěžemi pro děti i dospělé, začátek bude v 15:00.

Už jen do neděle budou jezdit vleky na Křemešníku u Pelhřimova a na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí. „Máme sníh, něco bychom tam ještě vyčarovali, ale už není pro koho,“ řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu. Dodal, že areál už se pomalu připravuje na jarní a letní akce, pořád otevřená je na Fajtově kopci rozhledna.

Reklama

Související témata:

Doporučované