Hlavní obsah

Česká pošta otevře 1. června v Kroměříži novou pobočku na náměstí Míru

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Česká pošta otevře ve čtvrtek 1. června v Kroměříži dříve avizovanou novou pobočku. ČTK to dnes sdělil mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Článek

Pošta bude v městském domě na náměstí Míru v prostorách, kde dříve byla restaurace Slavia. Česká pošta si prostory od města pronajala do května 2030, s možností prodloužení o další dva roky, a to bezplatně, protože se podílela na rekonstrukci pronajatých prostor.

„Mělo by se jednat o jednu z nejmodernějších poboček pošty v České republice. Město České poště prostory pronajímá, neboť zajištění poštovních služeb pro občany považujeme za velmi důležité,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný (ANO).

V Kroměříži bude od 1. června opět pobočka pošty číslo 2. „Pod tímto číslem dříve fungovala pobočka na Velkém náměstí, kterou pošta uzavřela v roce 2021,“ uvedl mluvčí. Ve městě se zhruba 28 000 obyvateli je pobočka číslo 1 ve Spáčilově ulici, také pobočka 3 ve Velehradské ulici a pobočka 4 v Havlíčkově ulici. „Zmíněné poslední dvě pobočky ale Česká pošta hodlá k 30. červnu letošního roku zrušit. Pobočku v Havlíčkově ulici nahradí nová, nedaleká pobočka na náměstí Míru, s rušením pobočky ve Velehradské ulici ale vedení kroměřížské radnice nesouhlasí. Pobočka je totiž spádová pro sídliště Slovan a Zachar a zejména pro starší občany je její rušení nepříjemné,“ uvedl mluvčí.

Nová pobočka na náměstí Míru bude bezbariérová a nabídne nový typ obsluhy. „Bude mít čtyři přepážky, dvě univerzální, jednu pro Balíkovnu a poslední pro CzechPOINT. Pobočka bude poskytovat kompletní rozsah služeb, s výjimkou specializované bankovní nebo pojišťovací přepážky. Na pobočku bude možné objednat se z domova předem na konkrétní den a čas. Po příchodu na poštu pak stačí zadat do vyvolávacího systému obdržený kód a klient je ihned vyvolán k přepážce. Stejně tak jsou přednostně obsluhováni klienti Balíkovny,“ uvedl mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

Reklama

Doporučované