Hlavní obsah

Kroměříž připravuje úpravu křižovatky Albertovy a Nitranské ulice

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Kroměřížská radnice připravuje stavební úpravu křižovatky Albertovy a Nitranské ulice. Nyní nesplňuje parametry pro najetí a vyjetí nákladních vozidel, která jezdí do sběrného dvora a zásobují blízký supermarket.

Článek

Vznikají tak nebezpečné situace, kdy se vozidla v křižovatce nemohou plynule pohybovat, uvedl v dnešní tiskové zprávě radnice starosta Jaroslav Němec (Nezávislí).

„Navržené řešení zvýší komfort pro všechny řidiče, kteří touto lokalitou projíždějí,“ uvedl starosta.

Úprava křižovatky přijde zhruba na 1,6 milionu korun. Práce začnou koncem dubna a hotové by měly být v červnu. „Zahrnují především nový odbočovací pruh při výjezdu z Nitranské směrem na ulici Velehradská a zvětšení poloměru nájezdových a výjezdových oblouků v křižovatce,“ uvedl vedoucí radničního odboru investic Libor Pecháček.

Doplnění nového pruhu si vyžádá posunutí chodníku a nové místo pro přecházení u parkoviště u supermarketu. Práce zahrnují také předláždění chodníku okolo parkoviště u prodejny a výměnu všech silničních obrub. Stavět se bude za plného provozu s minimálním omezením pro pěší a automobilovou dopravu, doplnil Pecháček.

Do dopravní infrastruktury v Nitranské ulici investovala radnice již loni. Na pozemku, který patří městu, vybudovala odstavnou plochu pro zhruba 30 automobilů.

Reklama

Doporučované