Hlavní obsah

Městské divadlo Zlín a Slovácké divadlo připravily třídenní přehlídku Zaráz

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Městském divadle Zlín a uherskohradišťském Slováckém divadle se uskuteční přehlídka Zaráz. Třídenní akce začne v pondělí 10. ledna.

Článek

Přehlídka se koná pátým rokem. Obě scény připravily pro odbornou veřejnost koncentrovaný program inscenací a následných besed, sdělila dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí zlínského divadla Veronika Jurčová.

Do kraje přijede více než stovka kritiků, divadelních publicistů, režisérů a pedagogů, doplní je dvě desítky studentů herectví a divadelní produkce. Každé divadlo uvede dvě svá představení. „Zajímá nás názor odborné veřejnosti na naši tvorbu – bohužel jsme velmi daleko od Prahy. Festival Zaráz je možnost, jak v co nejkratším čase představit v co největší možné šíři naši dramaturgii a dostat bezprostřední zpětnou vazbu v odborných diskusích. Je to také intenzivní setkání s kolegy z Uherského Hradiště,“ uvedl ředitel zlínského divadla Petr Michálek. Festivalová představení jsou přístupná i pro běžné diváky.

Zlínské divadlo na přehlídce nabídne komedii Dnes večer nevařím v režii Patrika Lančariče a muzikál Šakalí léta režiséra Doda Gombára. Slovácké divadlo se představí muzikálem Jesus Christ Superstar a dramatem Její pastorkyňa.

„Po Šakalích letech se ve zlínském divadelním klubu Dílna uskuteční velká debata u kulatého stolu na téma financování příspěvkových organizací, respektive zapojení krajů do financování divadel tak, aby mohla být financována i samotná činnost divadel. Účast na ní potvrdili zástupci samospráv Zlína a Uherského Hradiště a také hejtman Zlínského kraje Radim Holiš,“ uvedla Jurčová.

Reklama

Doporučované